Semester och resor,

När är det billigast att resa?

Rent generellt kan man säga att det är billigast att resa när det inte är högsäsong.

När det är högsäsong beror på vart det är du vill resa. Anledningen till att det är dyrare under högsäsong är för att den period som man kallar högsäsong är då de flesta människorna är lediga och vill resa. Ju fler som vill resa just en tidpunkt, desto större tryck blir det och då höjs priset den aktuella tiden.

Medelhavet

Att resa på charter till länderna runt Medelhavet, som till exempel Spanien , Grekland eller Turkiet, är alltid dyrast vid de vanliga semestertiderna. Mitt i sommaren är det som dyrast.

Har du möjlighet att ta ledigt en eller två veckor under hösten, september oktober, eller på våren, april till maj, så hittar du resor till betydligt billigare priser.

Thailand

Vill ni resa till Thailand så är det dyrast under vintern. Det är extra dyrt om ni vill åka över jul och nyår när många är lediga.

Kan ni istället vara lediga och åka i november eller januari så hittar ni resor som är mycket billigare.
Kan ni bara åka när det är lov över jul och nyår så får ni räkna med att få betala cirka 10-20.000 kronor mer för två veckor.

Åre och Sälen

Vill ni resa i Sverige och besöka Åre eller sälen? Ja då är det som allra dyrast under höstlov, sportlov, påsklov och jullov. Detta för att det just då är många som är lediga och har tid att åka.

Kan ni vara lediga och åka en vecka som är efter eller innan lov så kan ni hitta billigare klipp. Samma sak om ni åker dit på sommaren, då hittar ni billiga hotell och stugor, dock är det ju ingen snö där då om det är det ni var ute efter. Men Åre och Sälen är fint även sommartid.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply