Guider,

Hur stor resväska behöver man?

En väldigt individuell fråga. Allt beror ju på hur mycket packning just du behöver och hur länge du ska vara borta.

Ska du åka på en city weekend?

Om du åker till en stad för att gå runt och titta, fotografera, besöka museum och kända platser så kanske det räcker med en liten kabin väska. Några t-shirts så du kan byta och kanske ett eller två par byxor. Ett par extra skor och en necessär, sen har du allt du behöver. Med en kabin väska kan du troligtvis ta den med dig på planet som handbagage och du slipper stå vid bagage bandet och vänta.

Åker du däremot på city weekend för att shoppa, ja då kan du behöva en stor väska. Hur stor beror på hur mycket du vill shoppa.

Är målet att du ska shoppa så behöver du inte packa med dig speciellt mycket grejer. Det räcker med en överdel och en underdel och underkläder, necessär och andra viktiga små saker. Sen köper du kläder på plats – så då kommer du ha något att ha på dig under resan.

Åka till USA i 6 månader

Ska du däremot åka till USA till exempel och vara där i ett halvår. Kanske du ska plugga? Ja då behöver, och vill, du nog ha med dig lite mer. Då behöver du en stor resväska, eller kanske två till och med?

Det finns resväskor som är jätte stora, de rymmer mycket. De har hjul så att du lätt kan dra dem och inte behöver bära tungt. I en sån stor resväska får du plats med hela din garderob, dina skor, väskor, böcker och smink – allt för att du ska klara dig borta länge. Självklart får du tvätta kläder på plats sen för att de ska räcka i sex månader.

Shoppar du massa nytt när du är bortrest så får du antingen slänga, eller lämna, lite av de kläderna som du hade med dig dit, eller så får du köpa en till resväska för att få med dig allt hem. På flyget kan man betala en summa för att få ha med sig mer och tyngre bagage.

0no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet

Leave a Reply